Borsa Orta Doğu'daki Krizden Olumsuz Etkilendi! Sert Satışlar Devam Ediyor

Borsa Orta Doğu'daki Krizden Olumsuz Etkilendi! Sert Satışlar Devam Ediyor

İstanbul haftanın son işlem gününe sert düşüşle başladı. Orta Doğu'da gerilim tırmanırken, endeksi %3,71 gerileyerek 9.166 puana düştü. Yatırımcı satışlara başladı.

13.06.2025 10:51 | Son Güncelleme : 13.06.2025 19:55

Borsa İstanbul’da haftanın son işlem günü çalkantılı başladı. BIST 100 endeksi, güne yüzde 3,71'lik kayıpla 9.166,80 puandan başladı. Bu sert düşüşle birlikte endeks, bir önceki kapanışa göre 353 puan birden gerilemiş oldu. Dün de negatif seyreden piyasada, endeks günü yüzde 1,71 oranında değer kaybıyla 9.520 puandan kapatmıştı.

Borsa Çakılmak Üzere...

Açılışla birlikte tüm sektör endeksleri negatif bölgede işlem gördü. Özellikle bankacılık endeksi yüzde 4,77, holding endeksi ise yüzde 4,10 oranında düşüş yaşadı. En dikkat çekici kayıp ise ulaştırma sektöründe görüldü. Ulaştırma endeksi sabah saatlerinde yüzde 5,95 gibi yüksek bir oranda değer kaybederek en fazla düşen sektör oldu.

Piyasa Satış Baskısı Altında

Analistler, Borsa İstanbul'daki bu sert düşüşün jeopolitik riskler, dış piyasalardaki belirsizlikler ve yatırımcıların riskten kaçınma eğilimiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor. Teknik analiz açısından bakıldığında da kritik destek seviyelerine yaklaşılması satışları tetikleyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor.

BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.100 ve 9.000 puan seviyeleri güçlü destek olarak değerlendiriliyor. Bu seviyelerin aşağı yönlü kırılması, daha sert satışlara yol açabilir.

Öte yandan, olası bir toparlanma hareketinde 9.200 ve 9.300 puan seviyeleri önemli direnç noktaları olarak takip ediliyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor