Borsa İstanbul'da Teknika Plast ve Akfen'e VBTS tedbiri
Borsa İstanbul, Teknika Plast ve Akfen İnşaat paylarında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında tedbir uygulayacak. İki hissenin payları 31 Ağustos 2026'dan 29 Eylül 2026'ya kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul, Teknika Plast Teknik Kalıp Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TKNKA) ve Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. (AKFIS) payları için 31 Ağustos 2026 tarihli işlemlerden itibaren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında yeni tedbir kararı aldı.
Tedbirlerin kapsamı
Tedbirler 29 Eylül 2026 tarihli işlemlerin seans sonuna kadar geçerli olacak. Bu dönemde iki hisse açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Uygulama detayları
VBTS kapsamında getirilen tedbirler, ilgili payın işlem gördüğü pazar veya platformun işlem kurallarından bağımsız olarak uygulanacak. Pazar değişikliği veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esasları tedbirlerin geçerlilik süresini değiştirmeyecek.