Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Bakan Yumaklı Duyurdu: Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde üreticileri sevindiren bir açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, bu yılki Kurban Bayramı'nda da üreticilerin ellerinde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını bildirdi.

28.05.2026 19:00

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın temel amacının üreticinin emeğini korumak ve piyasadaki arz dengesini sağlamak olduğu vurgulandı.

Kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanların üreticiler için maddi bir mağduriyete yol açmaması adına devreye giren ESK, her yıl olduğu gibi bu yıl da "üretici dostu" bir yaklaşım sergileyecek.

Üreticilerin ellerinde kalan hayvanların değerinin altında satılmasının önüne geçilmesi ve geri dönüş sürecindeki mali yüklerin hafifletilmesi hedefleniyor.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ESK tarafından satın alınacak kurbanlıklarla ilgili detaylı prosedürler ve alım kriterleri önümüzdeki günlerde kurum tarafından netleştirilerek üreticilere duyurulacak.

Sıradaki Haber Yükleniyor