Bakan Şimşek'ten Akaryakıtta ÖTV Hamlesine Dair Açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden motorin fiyatlarında yapılan ÖTV indirimi ve aylık sıfırlama uygulamasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bütçede sağlanan mali disiplin ve kayıt dışılıkla mücadelenin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirten Bakan Şimşek, elde edilen bu mali alanı doğrudan dezenflasyon sürecini desteklemek amacıyla kullandıklarını vurguladı.
"Fiyatlama Davranışları Üzerindeki Etkileri Azaltmayı Amaçlıyoruz"
Jeopolitik gelişmelerin etkisiyle motorin fiyatlarında yaşanan yüksek artışların tüketici ve üreticiler üzerindeki olumsuz yansımalarını sınırlamak istediklerini ifade eden Şimşek, şu bilgileri paylaştı:
Ağustos ayının kalan süresince motorinde ÖTV tamamen sıfırlanıyor.
Yıl sonuna kadar ise kademeli bir uygulamaya geçildi.
Bakan Şimşek, bu adımlarla hedeflenenleri şu sözlerle özetledi:
"Böylece maliyet baskılarını hafifletmenin yanı sıra enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri de azaltmayı amaçlıyoruz. Kalıcı refah artışı ve daha adil gelir dağılımının ön koşulu olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz."