2 milyon TL'lik yazlık ilanında peşinat oyunu: Bakanlık cezayı kesti
Sakarya’nın Karasu ilçesinde bahçeli yazlıkları 2 milyon TL’ye satışa sunduğunu belirten emlak ilanı, gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığının radarına girdi.

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'nın Karasu ilçesinde yayımlanan bir emlak ilanını inceleyerek ilgili işletmeye 28 bin 620 TL idari para cezası verdi.
İlanda 2 milyon TL fiyatı peşinat olarak çıktı
İlanda müstakil bahçeli yazlıkların 2 milyon TL'ye satışa sunulduğu belirtiliyordu. İlanı gören bir vatandaş firmanın temsilcisiyle görüşünce bu tutarın satış bedeli değil yalnızca peşinat olduğu öğrenildi.
Bakanlık inceleme başlattı
Vatandaşın şikayeti üzerine Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ilgili birimleri ilan hakkında inceleme yaptı.
Yanıltıcı ilana 28 bin 620 TL ceza
Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilanın tüketicileri yanlış bilgilendirdiğini ve zaman kaybına yol açtığını belirtti. Kaplan, işletmeye 28 bin 620 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Benzer ilanlara yönelik denetimler sürüyor
Kaplan, Karasu bölgesinde aynı şekilde yanıltıcı ilanlar veren diğer işletmelere de ceza kesildiğini ve incelemelerin devam ettiğini kaydetti. Bakanlık, ilanlarda belirtilen fiyatların tüketicileri yanıltmak için kullanılamayacağını vurgulayarak tüketici haklarının korunması amacıyla denetimlerin süreceğini bildirdi.