Türkiye'deki depremzedeler için sevindirici bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Kararı ile, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında depremler sonrası OHAL ilan edilen illerde ikamet eden öğrencilerden ikinci öğretim ücreti alınmayacak. Karar kapsamında, devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden ön lisans ve lisans öğrencileri, baz alınacak. Ailelerinin veya kendilerinin depremzedeler arasında yer aldığı Gazze şehri de dahil olmak üzere depremlerden etkilenen illerde ikamet eden öğrenciler artık ikinci öğretim ücreti ödemeyecekler.
Kararın etkisiyle, öğrencilerden önceden ödeme yapmış olanlara ise yükseköğretim kurumları tarafından ücret iadesi yapılacak. Böylece, depremzedelerin eğitimlerine devam ederken maddi yüklerinin hafiflemesi hedefleniyor. Depremzedelerin eğitim haklarına erişimlerini kolaylaştırmayı ve onlara destek olmayı amaçlıyor. Devletin, bu zorlu süreçte depremzedelerin yanında olduğunu gösteren bu karar, depremin etkilerini en aza indirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Ülkemizde eğitim hakkının herkes için erişilebilir olması önem taşıyor. Depremzedelerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken destek ve kolaylıkların sağlanması büyük bir öneme sahip. Devletin adımı, toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yansıtması açısından da önemli bir örnek teşkil ediyor. Depremzedelerin eğitimlerine aralıksız devam edebilmeleri için yapılan bu düzenleme, öğrencilerin maddi yüklerini hafifletirken, geleceklerine olan umutlarını da güçlendiriyor.
Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?