Tayland’da sandıktan koalisyon çıktı
Tayland’da gerçekleştirilen genel seçimlerde oyların yüzde 75’i sayıldı. Resmi olmayan neticelere göre, eski Başbakan Thaksin Shinawatra'nın Pheu Thai (Taylandlılar İçin) partisi ile iş adamı Pita Limjaroenrat'ın liderliğindeki Pheu Thai (Tayland İleri Hareket) partisi seçimi önde götürüyor. Her iki partinin de 113’er milletvekili çıkarması ve koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.
Her iki partiden yapılan açıklamalarda, neticelerden memnun olunduğu ifade edilirken, kurulacak 500 üyeli yeni parlamentoda koalisyona sıcak bakıldığı aktarıldı.
BAŞBAKAN PRAYUT CHAN-O-CHAN PARTİ BİNASINDAN AYRILDI
Tayland’da 2014 senesinde askeri darbe ile iktidara gelen ve o zamandan bu yana ülkede başbakanlık görevini yürüten cunta lideri 69 yaşındaki Prayut Chan-o-cha, geçen sene kurulan ve yeni mensubu olduğu Birleşik Tayland Halk Partisi (UTN) ile katılma kararı almıştı. Gün içinde seçimleri takip etmek üzere parti binasına gelen Başbakan Chan-o-cha, daha sonra akşam saatlerinde seçim neticelerinin tamamlanmasını beklemeden binadan ayrıldı.
Prayut binadan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, parti kurucusu Pirapan Salirathavibhaga daha sonra yaptığı açıklamada, her türlü neticeye saygı duyduklarını ve seçim neticelerini kaybetmeleri halinde Prayut Chan-o-cha'nın partide göreve devam edeceğini bildirdi.
Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?