İçeriğe atla

Rusya Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 13 ölü, 10 yaralı

Rusya ordusunun Ukrayna'nın Dnipro kentindeki ana tren istasyonuna gerçekleştirdiği saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Rusya Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 13 ölü, 10 yaralı
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

Rusya ordusu, Ukrayna'nın Dnipro kentindeki ana tren istasyonuna saldırı düzenledi. Saldırıda 13 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Zelenski'nin açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun banliyö treni ve tarifeli yolcu treninin durduğu perona insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini belirtti. Zelenski, "Maalesef şu ana kadar 13 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. 10 kişi de yaralandı. Gerekli tüm acil servis ekipleri olay yerinde çalışıyor" dedi.

Yaptırımlara tepki

Zelenski, ABD'nin Rusya'ya yönelik bazı yaptırımları kaldırmasına tepki gösterdi. "Bazı Rus oligarklarına ve Rus enerji sektörüne uygulanan yaptırımlar kaldırıldıktan sonra Rusya gerilimi azaltmak yerine halkımıza karşı kaç terör saldırısı gerçekleştirdi? İşte tam da bu nedenle Ukrayna, Rusya'nın tırmanışına karşılık olarak ABD ve Avrupa'dan adil ve kararlı bir eylem gerektiğini her zaman dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Zelenski, Rusya'nın savaşı devam ettiği sürece Moskova'ya ve savaş makinesine karşı yaptırımların hafifletilmemesi gerektiğini vurguladı. AB, ABD ve G7 ülkeleri tarafından yeni ve daha güçlü yaptırım adımlarının atılmasının zamanı geldi dedi.