Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde (eski adıyla Saygon) dün başlayan operasyonlarda, yemek amacıyla kedi çalan bir çete çökertildi. 12 erkek zanlı yakalanırken, yaklaşık 2 bin 700 kedinin çalındığı belirlendi.
KÜRK YOLMA MAKİNELERİ, TUZAKLAR VE TARTI ALETLERİ ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda ele geçirilen suç aletleri arasında kürk yolma makineleri, kedi tuzakları ve tartı aletleri yer aldı. Kedi ve köpek eti yemenin yasal olduğu ülkede restoranlar bu ürünleri açıkça pazarlayabiliyor ancak menşei sertifikası zorunluluğu bulunuyor.

Çalınan kediler restoranlara kilosu en az 70 bin dong yani 132 liradan satılabiliyor. Hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan 12 zanlı, çeşitli cinslerden yaklaşık 2 bin 700 kediyi çaldıklarını ve kaçakçılığını yaptıklarını itiraf etti.

Adli sürecin dün başladığı ancak zanlıların tutuklanıp tutuklanmadıklarının henüz bilinmediği belirtildi. Polise göre çete üyeleri saat 23.00 ile 04.00 arasında motosikletli küçük gruplar halinde mahallelerde dolaşıp kedi avına çıkıyor, her grubun gecede 4 ila 10 kedi çaldığı tespit edildi.