Sanchez'ten BM Konferansında Gazze Çağrısı

Pedro Sanchez'ten BM Konferansında İki Devletli Çözüm Çağrısı

spanya Başbakanı , Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenen ve Filistin meselesine odaklanan uluslararası konferansta dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

23.09.2025 12:57

Fransa ve Suudi Arabistan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen toplantı, “Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi” başlığıyla dünya liderlerini bir araya getirdi.

Gazze Halkına Mesaj

Sanchez, konuşmasında Gazze’deki insani krizin dünya tarafından unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. “Gazze’de yaşayanların tek umudu, dünyanın onları unutmadığını bilmektir” ifadeleriyle uluslararası topluma seslenen Sanchez, mevcut durumun insanlık vicdanını sınayan bir boyuta ulaştığını vurguladı.

Soykırım Vurgusu

İspanya Başbakanı, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine sert eleştiriler yöneltti. Soykırımın hiçbir gerekçeyle hafifletilemeyeceğini belirten Sanchez, “Kimse bu soykırımı bilmediğini, görmediğini ya da farkında olmadığını iddia edemez” dedi. Bu sözler, İsrail’in politikalarının uluslararası alanda daha açık bir şekilde tartışılması gerektiğine işaret etti.

Konuşmasında iki devletli çözümün önemine değinen Sanchez, bu hedefe ulaşmanın mevcut koşullarda oldukça zor olduğunu belirtti. “İki devletten biri soykırım mağduru iken iki devletli çözüm mümkün değildir” diyerek, Filistin halkının maruz kaldığı insani trajedi çözülmeden kalıcı bir barışın sağlanamayacağını ifade etti.

Kolektif Taahhüt Çağrısı

Sanchez, konferansın yalnızca diplomatik bir girişim olmadığını, aynı zamanda kayıtsızlığa karşı bir ahlaki duruş niteliği taşıdığını söyledi. “Bu konferans, barbarlığı durdurmak ve barışın yolunu açmak için kolektif bir taahhüttür” sözleriyle uluslararası toplumu daha güçlü adımlar atmaya davet etti.

Sıradaki Haber Yükleniyor