Nijerya’da meydana gelen askeri uçak kazasında 32 kişi hayatını kaybetti. Kaza, Ondo Eyaleti’ne bağlı Igbokoda’daki Deniz Üssü yakınlarında pazartesi günü gerçekleşti.
Uçak Benin City’den Lagos’a gidiyordu
Nijerya ordusuna ait ATR-42 tipi uçağın Benin City’den Lagos’a rutin görev için hareket ettiği belirtildi. Hava trafik kontrolörleri TSİ 11.13’te uçakla irtibatı kaybetti. Uçağın enkazı kıyıdaki Igbokoda kenti yakınlarında bulundu.
Devlet Başkanı Tinubu’dan açıklama
Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, kazada kurtulan olmadığını doğruladı. Tinubu, “Hava Kuvvetleri Komutanı bana bilgi verdi ve kazanın nedeninin belirlenmesi için derhal kapsamlı bir soruşturma başlatma talimatı verdim” dedi. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Havacılık Bakanı’ndan detaylar
Havacılık Bakanı Festus Keyamo, uçağın pazartesi günü Benin City’den Lagos’a hareket ettiğini ve irtibatın TSİ 11.13’te kesildiğini açıkladı. Kaza, Nijerya’da son yıllarda yaşanan en ölümcül hava kazalarından biri olarak kayıtlara geçti.