Lazkiye'de DEAŞ Bağlantılı Terör Hücresine Operasyon

Lazkiye'de DEAŞ Bağlantılı Terör Hücresine Operasyon: İki Kişi Öldürüldü

Lazkiye'de bağlantılı terör hücresine operasyon düzenlendi; bazı üyeler teslim oldu, ikisi öldürüldü, silahlar ele geçirildi.

25.11.2025 15:03 | Son Güncelleme : 25.11.2025 15:03

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Lazkiye kentinde güvenlik güçleri, “DEAŞ ideolojisine bağlı” bir terör hücresine yönelik operasyon düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın Lazkiye Emniyet Müdürüne dayandırdığı bilgiye göre operasyon, kentin kuzeyindeki Bedürsü bölgesinde gerçekleştirildi. Hücrenin eylem hazırlığında olduğu ve bölge güvenliği için tehdit oluşturduğu belirtildi.

Operasyon sırasında güvenlik güçleri ile terör hücresi üyeleri arasında çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmaların ardından hücre üyelerinin bir kısmı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olmayı reddeden iki kişi ise etkisiz hale getirildi. Bölge sakinleri için risk oluşturan hücrenin tamamen çökertildiği ifade edildi.

SANA’nın aktardığı bilgilere göre operasyonda çeşitli silahlar ve mühimmat ele geçirildi. DEAŞ’ın bölgede yeniden yapılanma girişimlerine karşı yürütülen bu tür operasyonların, özellikle kırsal alanlarda sıklaştırıldığı belirtiliyor. 

Operasyon sırasında Suriye istihbarat birimine bağlı bir personelin ağır yaralandığı açıklandı. Yaralı personelin hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Güvenlik birimleri, bölgede DEAŞ’ın yeniden yapılanmasına izin verilmeyeceğini vurgulayarak operasyonların devam edeceğini duyurdu.

Sıradaki Haber Yükleniyor