İsrail'den kalkan uçakta bomba alarmı: Yolcular tahliye edildi
İsrail’den Viyana’ya giden bir Austrian Airlines uçağına yönelik bombalı saldırı ihbarı yapıldı. Savaş jetleri eşliğinde Bulgaristan’a acil iniş yapmak zorunda kalan Austrian Airlines uçağındaki yolcuların tahliye edildiği bildirildi.

Austrian Airlines’a ait Tel Aviv’den Viyana’ya giden Airbus A320 tipi uçak, 51 yolcu ve altı mürettebatla Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya acil iniş yaptı.
Havayolu şirketi, İsrail kalkışının ardından bir Avusturya vatandaşından gelen bomba tehdidi uyarısını aldığını açıkladı.
Tehdidi bildiren kişinin uçakta olmadığı belirtildi. Yolcular, uçağın rotasını değiştirmesine neden olan bomba tehdidi hakkında bilgilendirildiklerini belirtti.

İSRAİLLİ GENÇLİK HEYETİ DE UÇAKTAYDI
İsrail merkezli Ynet’in haberine göre, uçaktakiler arasında Birleşmiş Milletler’de konuşma yapması beklenen bir gençlik heyeti de yer alıyordu.
Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, mürettebatın Romanya sınırı yakınlarında bomba uyarısı aldığını ve Sofya’ya yönelmeye karar verdiğini bildirdi.
Bulgaristan Savunma Bakanlığı, NATO’nun İspanya’daki Birleşik Hava Operasyon Merkezi ile koordine edilen operasyon kapsamında uçağa eşlik etmek üzere MiG-29 savaş uçaklarının havalandırıldığını duyurdu.

UÇAKTA KONTROLLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Uçak iniş yaptıktan sonra yolcular tahliye edilirken Bulgar yetkililer güvenlik kontrolleri başlattı. Lufthansa Grubu’na bağlı Austrian Airlines, kontrollerin ardından yolcuların alternatif uçuşlara yeniden yerleştirileceğini vurguladı.
İlk bulguların tehdidin asılsız olabileceğine işaret ettiği kaydedildi. Olay, geçen hafta New York’tan kalkıp İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na inen Delta Air Lines uçağındaki benzer bomba tehdidinin ardından meydana geldi.