İçeriğe atla

İran: Trump’ın yaptırımları uluslararası hukuka aykırı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik kapsamlı ekonomik yaptırımlarının açıkça uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İran: Trump’ın yaptırımları uluslararası hukuka aykırı
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik kapsamlı ekonomik yaptırım kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Ekonomik baskılar egemenliği ihlal ediyor

Bekayi, ekonomik baskı içeren taleplerin deniz ablukasıyla birleştiğinde yalnızca İran’ın değil tüm devletlerin egemenliğini ihlal ettiğini vurguladı. "Bu taleplere uymak ne dokunulmazlık ne de saygı kazandırır. Sadece bir devletin bankalarının, şirketlerinin ve havalimanlarının yabancı bir lisans altında faaliyet gösterdiğini kabul etmek anlamına gelir" dedi.

Yaptırımlar uluslararası sisteme zarar verir

Bekayi, ABD’nin yaptırımlarının BM merkezli devletler arası sistemin temel dayanağı olan egemenlik hakkını aşındıracağını ve klasik sömürgeciliğe dönüşe zemin hazırlayacağını söyledi.