Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Rızai, İran'ın savunma doktrininde köklü bir değişikliğe gidilebileceğinin sinyalini verdi.
Ülkesinin yeniden hedef alınması halinde nükleer faaliyetlerin hızlandırılacağını belirten Rızai, şu ifadeleri kullandı:
"İran'ın yeniden saldırıya uğraması halinde en güçlü seçeneklerimizden biri uranyumu yüzde 90 oranında zenginleştirmektir. Bu kritik konu ve atılacak adımlar Mecliste kapsamlı bir şekilde ele alınacaktır."
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve nükleer uzmanlar, uranyumun %90 saflığa ulaştırılmasını "silah sınıfı" (weapons-grade) olarak tanımlıyor.
Mevcut durumda İran'ın %60 oranında zenginleştirilmiş uranyum stokuna sahip olduğu bilinirken, %90 seviyesine geçişin teknik olarak oldukça kısa sürede gerçekleşebileceği belirtiliyor. Bu durum, Tahran’ın nükleer silah üretme kapasitesine "haftalar" mesafesinde olduğu anlamına geliyor.