İçeriğe atla

İran'dan ABD'ye rest: "Şartlarımız kabul edilmeden müzakere yok"

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD ile olası müzakerelerde ilerleme sağlanabilmesi için Tahran'ın şartları üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.

İran'dan ABD'ye rest: "Şartlarımız kabul edilmeden müzakere yok"
Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'a ekle

İran ile ABD arasında olası müzakerelere ilişkin açıklamalar devam ediyor. İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD ile görüşmelerde ilerleme sağlanmasının Tahran'ın şartları üzerinde uzlaşmaya bağlı olduğunu belirtti.

Kalibaf, ABD merkezli X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada Tahran'ın şartlarını arabulucular aracılığıyla defalarca karşı tarafa ilettiğini bildirdi. İranlı yetkili, şartların içeriğine dair ayrıntı paylaşmazken bu şartlar üzerinde anlaşma sağlanmadan ABD ile müzakerelerde ilerleme kaydedilemeyeceğini vurguladı.

İran ile ABD arasındaki gerilimde müzakerelerin seyri, tarafların karşılıklı şartlarında uzlaşıp uzlaşamayacağına bağlı. Tahran, olası görüşmelerde kendi taleplerinin karşılanmasını ön koşul olarak öne çıkarırken şartların içeriğine ilişkin henüz ayrıntı paylaşılmadı.