Güney Kore mahkemesi, Birleşme Kilisesi lideri 83 yaşındaki Hak Ja Han'ı siyasi nüfuz sağlamak için rüşvet vermek ve yasa dışı fon kullanmaktan suçlu bularak iki yıl hapis cezası verdi.
ESKİ FIRST LADY'YE LÜKS HEDİYELER, SİYASETÇİLERE RÜŞVET
Mahkeme kararı, Han'ın Temmuz 2022'de kiliseye ayrıcalık sağlamak amacıyla eski First Lady Kim Keon Hee'ye Graff pırlanta kolye ve Chanel çanta verilmesinde rol oynadığını tespit etti.
Han ayrıca Mart 2022 seçimleri öncesi Halkın Gücü Partisi milletvekili Kweon Seong-dong'a 100 milyon won rüşvet verilmesinde işbirliği yapmakla da mahkum edildi.

Mahkeme, kilise fonlarından 144 milyon wonluk yasa dışı siyasi bağış yapıldığını da tespit etti; Han bu bağışlarla ilgili zimmet suçlamasından beraat etti.

YOON YÖNETİMİNİN ÇÖKÜŞÜ
Han, kilise fonlarını zimmete geçirmek ve delil yok etme talimatı vermekle suçlanmıştı.
Han suçlamaları reddederek siyasete ilgisi olmadığını ve astlarının kendi bilgisi dışında hareket ettiğini savundu.
Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un sıkıyönetim girişimi sonrası azledilmesinin ardından başkanlık çifti siyasi çöküş yaşadı.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi, Eylül 2025'te delil yok etme riski nedeniyle Han'ın tutuklanmasına karar verdi.