ABD’nin New York eyaletinde, Manhattan’da meydana gelen silahlı saldırı, kenti yasa boğdu. CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’un aktardığı bilgilere göre, saldırı, çok sayıda finans şirketinin bulunduğu ve Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) genel merkezine ev sahipliği yapan bir gökdelen içinde gerçekleşti. Uzun namlulu saldırı tüfeği ve kurşun geçirmez yelek taşıyan saldırgan, binaya girdikten sonra etrafa ateş açtı.
4 Ölü, 1 Yaralı
Saldırıda 36 yaşındaki polis memuru Didarul Islam ve 3 sivil yaşamını yitirdi. Olaydan yaralı olarak kurtulan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Saldırgan Shane Devon Tamura’nın, saldırı sırasında binanın farklı katlarında hareket ettiği ve panik yarattığı kaydedildi.
Polis ekipleri, saldırı sonrası gökdelenin 33. katında saldırganı ölü olarak buldu. Yetkililer, saldırganın ölümünün intihar mı yoksa güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu mu gerçekleştiğini henüz netleştirmedi. Bölgeye çok sayıda polis ve özel tim sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri alındı.
New York polisi ve federal yetkililer, saldırının nedenine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırganın finans merkezi olarak bilinen bu bölgeyi hedef almasının nedenleri araştırılırken, olayın terör bağlantısı olup olmadığı da değerlendiriliyor.