Müslüman ülkeler Filistin halkı ve Gazze için harekete geçti. Güney Afrika, Bolivya, Bangladeş, Komorlar Devleti ve Cibuti; İsrail'in Gazze'ye saldırılarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.
Bir aydan uzun süredir devam eden savaş, dünya tarihinin en katlı katliamlarından biri olarak görülüyor. Öte yandan, neredeyse tüm dünya bu vahşete sessiz kalırken, 5 ülke, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.
SORUŞTURMA 2021 YILINDA BAŞLATILMIŞ
Yazılı başvuru Savcılık Ofisi'ne ulaştı. UCM'den gelen açıklamaya göre, Filistin'deki durumun halihazırda savcılık tarafından soruşturulmaya başlandığı öğrenildi. Söz konusu soruşturmanın 2021 yılında başlatıldığı ve Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs topraklarında işlenen suçları kapsadığı ortaya çıktı.
UCM Savcılık Ofisi, 5 ülkenin soruşturma talebinin ellerine ulaşmasının ardından konuya dair önemli bir açıklama yaptı. Buna göre; bugünde dek Filistin'deki duruma ilişkin elde edilen kanıtlar özel bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Yetkililerin İsrail ve Filistin'i ziyaret etme çabalarının da sürdürüleceği bildirildi.
Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?