Pandemide ara verilen Turistik Doğu Ekspresi‘nde sefer tarihi beli oldu. Yeniden yolcularını ağırlamaya hazırlanan ekspreste bilet fiyatları ise cep yaktı.
“YOĞUNLUK İKİ KATINA ÇIKTI”
Sefer tarihi ve bilet fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Ülkemizde son zamanlarda Kars, Doğu Ekspresi ile bir turizm ivmesi yakaladı. Bu yoğunluk her yıl daha da artarak gidiyor. Dolayısıyla Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Doğu Ekspresi daha çok turizm amaçlı seyahat sunarken, Doğu Ekspresi normal seferlerine devam ediyor. Doğu Ekspresi ilimize her gün seyahat eden bir tren seferi, Turistik Doğu Ekspresi ise sadece kış aylarında haftanın 3 günü Ankara’dan hareket ederek Kars’a gelen trenimiz, yoğunluk geçen yıla nazaran bu yıl 2 katına çıkmış, bölgede büyük bir turizm heyecanı var” ifadelerini kullandı.
“BİLET FİYATI BİN 300 LİRA”
Turistik Doğu Ekspresi’nde sadece 1 vagonun TCDD tarafından satıldığını kaydeden Özer, “Doğu Ekspresi bilet satışlarını yine internet üzerinden, TCDD’nin bilet satış sitelerinden alabiliyorlar. Turistik Doğu Ekspresi’nin de vagonlarının bir kısmını yine internet sitelerinden, bazılarını da tur niteliği kapsamında seyehat acentelerinden alabiliyorlar. Turistik Doğu Ekspresi’nin kişi başı bilet fiyatı bin 300 lira, Doğu Ekspresi’nin ise 270 liradan satılıyor” dedi.