Camideki ayakkabı hırsızlığı kamerada

- Yazdir
- Arttir - Azalt
- Yorum 0
Olay, Tuzla’da bulunan İçmeler Merkez Camii’nde bir kaç gün önce yaşandı. Namazın sonrasında cemaatten bir kişi, dolaba bıraktığı ayakkabısının yerinde olmadığını fark etti. Bunun üstüne incelenen güvenlik kamera görüntülerinde 40’lı yaşlarında bir kişinin cami girişinde bırakılan ayakkabıyı aldığı güvenlik kameralarına yansıdı.
Görüntülerde, kimliği henüz belirsiz kişinin, geldiğinde tek tek dolaplardaki ayakkabılara baktığı, yanında getirdiği eski bir ayakkabıyı dolaba koyarak, namaz kılmadan hızlı bir biçimde başka ayakkabıları alıp camiden ayrıldığı görülüyor.
Caminin dernek başkanı Yahya Şahin, “Bir arkadaş namaz saatine yakın saatte geliyor. Tüm kapalı dolapları açıp inceliyor. En iyi en kaliteli ayakkabıyı bulana kadar devam ediyor. Koridorda kaliteli bir ayakkabı buluyor. Kendi ayakkabılarını bırakıyor. Kaliteli ayakkabıyı alıyor ve gidiyor. Biz de arkadaşın şikayetinin sonrasında kameraları inceledik. Haftada ya da 15 günde bir kez bu hadise oluyor. Bunları ifşa edip atık utanacak hale getirene kadar bu işin arkasını bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
Emre Sertdemir – Enes Şamil Gönenç – Sevgi Canpolat