Bulgarlar ucuz ilaç için Tekirdağ’a akın etti

- Yazdir
- Arttir - Azalt
- Yorum 0
Bulgar turistlerin rotasını Edirne’den Tekirdağ’a çevirmesi için aylar öncesinde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapılarında yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Rotasını Tekirdağ’a çeviren Bulgar turistler, ülkelerinde bulamadıkları ilaçları Tekirdağ’daki eczanelerde buluyor. Geçen haftadan itibaren Tekirdağ’daki eczanelerde yoğunluk yaratan Bulgar turistler, bugün de şehir merkezindeki eczanelerde yoğunluk yarattı. Eczanelerde zaman zaman uzun kuyruklar yaratan turistler, ilaçlarını aldıktan sonra şehirdeki mağazalarda alışverişlerini yapacaklar.
Bulgar turistler ile beraber Varna’dan Tekirdağ’a gelerek onlara rehberlik eden Şükrü Çetin, “Çoğu ilaçlar Bulgaristan’da olmadığı için onlara burada daha uygun geliyor. Bu yüzden çok talep var. Her çeşit ilaca talep gösteriyorlar. Bazı ilaçlar orada yok. Kimileri da çok pahalı olduğu için buradan alıyorlar. Tekirdağ’da eczanelere geliyorlar. Alışveriş merkezine gidecekler alışveriş için. Sahili gezecekler. Tekirdağ’ın güzel bir şehir olduğunu biliyorlar, daha önceden araştırma yapmışlar. Gıda olsun, tekstil olsun, mobilya olsun her çeşit ürünlere talep gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
Turist kafilesine rehberlik eden Mehmet Zeki Gönenç ise, “Bulgaristan Varna’dan arkadaşlarımız var. Tamamı Bulgaristan’dan gelen Bulgar arkadaşlar. Ülkemizi, Tekirdağ’ı ziyaret ettiler. İlaç ihtiyaçları var onları bir eczaneye getirdik. Orada bulamadıkları ürünleri buradan tedarik edecekler. Biz de burada insani olarak yardımcı oluyoruz. Ben Tekirdağlıyım, Bulgaristan’a Varna’ya gittim. Oraları gördüm. İyi insanlar, tamamından biz memnunuz. Şuanda onları burada konuk edeceğiz. İlaç dışında alışveriş merkezine gidecekler, genel ihtiyaçları var. Özel şeyleri varsa onları soramayız biz, genel ihtiyaç. Alışveriş yapacaklar. Çünkü Türkiye’deki, Tekirdağ’daki malları beğeniyorlar. Edirne’ye de geliyor bu insanlar. Tekirdağ’a da geldiler. Bugün burada onlarla beraberiz” ifadelerini kullandı.