• Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
26 Mart 2023 Pazar
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Gündem
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Siyaset
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Bakan Nebati: ‘Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz’

İbrahim Yeniyurt
24 Haziran 2022
FacebookTwitter

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından 4.’sü gerçekleştirilen Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Nebati, “Hepimizin hikayesi aynı. Türkiye 20 senedir yepyeni bir hikaye yazıyor. Bu hikaye her geçen gün kuvvetleniyor. Yeter ki inanalım, yeter ki güvenelim. Bu ülkenin nereden nereye geldiğini değerlendirelim. Yolumuz açık, menzilimize doğru gidiyoruz. Türkiye ekonomisine baktığımızda bununla beraber değerlendirmek lazım.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki Yeni Banka Kuruluyor

İki Yeni Banka Kuruluyor

25 Mart 2023
Seçim Öncesi Asgari Ücrete Zam Tahminleri

Seçim Öncesi Asgari Ücrete Zam Tahminleri

25 Mart 2023

Bütçedeki kuvvetli görünümümüzü devam ettirdik. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde imalat, ihracat ve istihdamla dünyadan mühim ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Salgın döneminde birçok gelişmiş ülke mühim ölçüde daralmıştır. Türkiye yalnızca pandemi döneminde değil, bugün de büyümeye devam ediyor.

ADVERTISEMENT

Dengeli bir biçimde büyüyoruz. Son dönemde görüyoruz ki uluslararası kuruluşlar 2022 büyüme tahminlerini aşağıya doğru güncellerken, ülkemize yönelik tahminlerini yukarı doğru güncelliyoruz. İhracatımız tarihi rekorlar kırmaya devam edecek. 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize sene sonunda değil daha kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum. 2022 Mayıs ayında yabancı turist sayısı 3.8 milyon kişi olurken, bu sayı ilk 5 ayında 11 milyona ulaştı. Bu artış yüzde 250’dir.

Bu rakamlar haziran ayında 19 milyona ulaşacağımızı müjdeliyor. Türkiye Tokyo’dan New York’a kadar pazarlara aynı gün erişim imkanı sunuyor. İstanbul’u merkeze koyduğumuzda 3-4 saatte 1.3 milyar insan pazarına, 28 trilyon ticaret hacmine ulaşan ülkelerden bir tanesidir. Bu Türkiye’yi imalat tesisi üssü haline getiren büyük bir imkandır. Salgında dünya küçülürken, 1.8 büyüdük. 2022 senesinde ‘siz küçük oranda büyüyeceksiniz’ diyen kuruluş, her sene Türkiye ile alakalı büyüme oranını artırdı. Türkiye bütün bileşenleri ile beraber hareket edip, 2020-2021 senesini sanki Türkiye’nin başarı çıtasını artıran dönem olarak gördü ve başardı. Başarmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kötümserlere karşın biz büyümeye, yürümeye, koşmaya ve ülkemizin bayrağını en kuvvetli konumda taşımaya devam edeceğiz” diyen Bakan Nebati, “Ülkemiz ekonomisinde kat ettiğimiz mesafeler iş kuvveti piyasasına da olumlu yansıdı. Bundan dolayı iş istihdamını artırdı. 2020 senesinde ‘öldük’, ‘bittik’, ‘yandık’ dediler, dükkanlar kapanacak, insanlar işsiz kalacaktı. Öyle dediler. 2021 senesinde da aynı şeyi söylediler ve söylemeye devam ediyorlar. Onlar söyledikçe biz çalışanlarımızın sayısını artırıyoruz. Türkiye ilave istihdamı 5 milyon fazla olarak gerçekleştirdi.

Beraber hareket etsek, onların da enerjilerini alsak bu ülkeler de 30 milyonları aşacak vaziyete gelecek. Kötümserlere karşın biz büyümeye, yürümeye, koşmaya ve ülkemizin bayrağını en kuvvetli konumda taşımaya devam edeceğiz. Küresel ekonomide zorlukla karşılaştığımız bu dönemde makroekonomi son derece kuvvetli oldu. Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek bizler olacağız. Enflasyon bütün dünyada tarihi yüksek seviyelerde seyrediyor. Avrupa kömürü daha yoğun biçimde kullanmaya çalıştı. Zor her zaman oyunu bozar. Ülkenizin menfaatleri ön plana gelince akan sular durur. Türkiye’de son 20 senedeki anlayış budur” diyerek konuştu.

“Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz”

“Cumhurbaşkanımızın iradesi ile Türkiye 21. yüzyılın en mühim aktörüdür”

Bakan Nebati, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Türk olmanın kıymetini bilin. Türkiye Cumhuriyetlerinin temsilcisi olmanın kıymetini bilin. Türkiye Cumhuriyeti’nin neler yaptığını görün. Cumhurbaşkanımızın iradesi ile Türkiye 21. yüzyılın en mühim aktörüdür. Bunu kimse değiştiremeyecek. Bizler sıradan insanlar değiliz. Bizler küçük insanların adamı değiliz. Bizler çağ açıp kapatmış, dünya tarihine yön vermiş atalarımızın torunlarıyız. Biz bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyenleriz. Bizler mandacılık karşısında göğüslerini siper etmiş atalarımızın torunlarıyız. Kalpleri bayrağımızın aşkıyla çarpan insanlarımızın önüne gelen bürokratik engeller artık geri gelmemek üzere yıkılmıştır.

Ülkemizin tüm başarılarının üzerini örtmeye çabalayanları hepimiz görüyoruz. Biz iyimseriz ve bu şekilde olmaya devam edeceğiz. Temkinli iyimseriz. İşimize odaklanıyoruz. Rahmani bir bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz. Biz karamsar olmayacağız. Bayrağımızı en yüksek zirvelere dikmek için çıktığımız bu yoldan Allah’ın izniyle bizi kimse döndüremeyecek, istikametimizden sapmaya yol açamayacaktır. Bu topraklara ve millerimize duyduğumuz aşkla yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz. Yarınlarımız yepyeni başarılara gebedir. Bunu beraber başaracağız. Sabırla ve azimle yürüdüğümüz bu yolda Allah en büyük yardımcımızdır.”

PaylaşTweetPaylaşGönderGönder

BENZER HABERLER

İki Yeni Banka Kuruluyor
Ekonomi

İki Yeni Banka Kuruluyor

Merve Erdoğan
25 Mart 2023
Seçim Öncesi Asgari Ücrete Zam Tahminleri
Ekonomi

Seçim Öncesi Asgari Ücrete Zam Tahminleri

Merve Erdoğan
25 Mart 2023
Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?
Ekonomi

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Merve Erdoğan
24 Mart 2023
Emekliye Zam Düzenlemesi Meclis’te: Ek Zam Yok!
Ekonomi

Emekliye Zam Düzenlemesi Meclis’te: Ek Zam Yok!

Merve Erdoğan
24 Mart 2023
Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu
Ekonomi

Emekliye Bayram İkramiyesi Belli Oldu

Merve Erdoğan
24 Mart 2023
Ümit Özdağ ‘Süleyman Varmış Gibi’ Yumruk Attı
Gündem

Ümit Özdağ ‘Süleyman Varmış Gibi’ Yumruk Attı

26 Mart 2023
AKP’den Anket Değerlendirmesi
Siyaset

AKP’den Anket Değerlendirmesi

26 Mart 2023
Seçim Tahmini: Kılıçdaroğlu’nun Ekibi Oran Verdi
Siyaset

Seçim Tahmini: Kılıçdaroğlu’nun Ekibi Oran Verdi

26 Mart 2023
CHP’den Muharrem İnce’nin Adaylığına İlk Yorum
Gündem

CHP’den Muharrem İnce’nin Adaylığına İlk Yorum

26 Mart 2023
Haber.com, Güncel ve Tarafsız Son Dakika Haberler

Türkiye'nin en güncel Haber sitesi! Gündeme dair tüm gelişmeleri Son Dakika Haberi olarak sizler için derliyoruz. Haber.com güncel ve doğru Haberler yapan bir basın yayın organıdır. Mail: info@haber.com

Haber.com NAVİGASYON

  • Haber
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim

BİZİ TAKİP EDİN!

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Gündem
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yerel
  • Yaşam
  • Siyaset
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • Reklam
  • İletişim