UFO’ların varlığı büyük münakaşa konusu. Fakat geçtiğimiz haftalarda UFO’larla ilgili mühim bir toplantı gerçekleştirildi. Bütün gözlerin kilitlendiği bu toplantıda söylenenler ise UFO’ların varlığıyla ilgili mühim detayları gündeme taşıdı.
ORTALAMA 50 SENE SONRA İLK DEFA
Geçtiğimiz haftalarda, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde ortalama 50 sene aradan sonra ilk defa tanımlanamayan uçan nesnelerle (UFO) alakalı halka açık oturum yapıldı. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarata Karşı Koyma ve Terörle Mücadele Alt Komitesindeki halka açık toplantıya ABD Savunma Bakanlığı İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Ronald Moultrie ile katılan Bray’in itirafı ise oturuma damgasını vurdu.
UFO İTİRAFI GELDİ! ANDRE CARSON: ULUSAL TEHDİT
Scott Bray, “Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün ön raporunun kamuoyuna sunulmasından bu yana tanımlanmayan hava olayları ihbarları 400’e çıktı. Direktörlüğün geçen seneki raporunda 2004 ila 2021 seneleri arasında toplam 144 ihbar vardı.” şeklinde konuştu. Bray, aynı cisimlerden çok sayıda görüldüğü zamanların da olduğunu ve bunların “birçok ABD donanma araçlarınca” da gözlemlendiğini belirtti. ABD müttefiklerince ve Çin tarafından da bazı olayların gözlemlendiğini belirten Bray, ABD araçlarının, söz konusu tanımlanmayan cisimlerle herhangi bir iletişime geçmeye çalışmadığını ve iletişim sinyali almadığını söyleyerek “(Tanımlanmayan cisimlerle) herhangi bir çarpışma olmadı fakat en az 11 defa yakından geçme vakası var.” ifadelerini kullandı.
Oturuma başkanlık eden ABD Temsilciler Meclisi mensubu Andre Carson ise “Tanımlanamayan Hava Olayları potansiyel bir ulusal güvenlik tehdididir. Ve böyle ele alınmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
NASA’DAN DEV ADIM
‘Tanımlanamayan Hava Olayları’ (UAP) ile alakalı ilk halka açık oturumun sonrasında ise enteresan bir gelişme meydana geldi. İngiliz Daily Mail gazetesi, NASA’nın sonunda UFO arayışına dahil olabileceğini ortaya çıkardı.
Gazetenin haberine göre, Bir NASA sözcüsü, uzay tabanlı dünya gözlemlerinde uzmanlık sağlamanın yollarını değerlendirdiğini doğruladı. Bu, daha önce tanımlanamayan uçan cisimlerle alakası olduğu yönündeki bütün iddiaları reddeden yönetim için dev bir adım olarak değerlendirildi.
Kaynaklar, projenin uzayda tanımlanamayan nesnelerle karşılaşan herhangi bir astronottan delil toplamayı, herhangi bir anormal bulgunun araştırılmasına yardımcı olmak için önceki görevlerden görüntüleri ve verileri araştırmayı içerebileceğini belirtti.
Kaynaklar, Pentagon UFO ekibinin, soruşturmalarının bir parçası olarak NASA’dan birkaç uzay görevindeki kameralardan elde edilen görüntüleri istediğini de ortaya çıkardı.
Kaynak, NASA’nın çalışmasının, Kongre tarafından ABD hava sahasında ve ötesinde garip nesnelerin yarattığı tehditleri araştırmakla görevlendirilen Savunma Bakanlığı’nın UAP görev gücününün eksiklerini tamamlayacağını da sözlerine ekledi.
Kaynağa göre NASA görmezden gelmek yerine, bu konuyu ele alarak doğru olanı yapıyor.