"Yenidoğan Çetesi" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i makam odasında tehdit eden ve o anlara dair görüntüleri sosyal medyada yayılan Mustafa Kemal Zengin’in yargılandığı davada karar açıklandı. 13 sanıklı davada mahkeme, Zengin’e iki ayrı suçtan hapis cezası verdi.
5 Yıl 6 Ay Hapis Cezası ve Tutukluluğa Devam
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin’i:
"Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıl 6 ay,
"Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan ise 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Toplamda 5 yıl 6 ay hapis cezası alan Zengin’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.
"Zarar Gelmesin Diye Uyardım" Savunması
Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları reddetti. Tutuksuz sanık Aylin Arslantatar, Savcı Yavuz Engin’in arkadaşı olduğunu iddia ederek, "Ona zarar gelmesin diye uyardım, yine olsa yine korurum" ifadelerini kullandı. Arslantatar, "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası alırken, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı (HAGB).
Mustafa Kemal Zengin ise savunmasında kendisinin mağdur olduğunu öne sürerek, "Savcının yanına 'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından birinin tahliyesi için değil, yapılan bir haksızlık için gittim" dedi.
11 Sanığa Beraat Kararı
13 sanıklı dosyada mahkeme, yargılanan diğer 11 sanık hakkında beraat kararı verdi. Dava, savcıya yönelik tehdit görüntülerinin ardından yargının bağımsızlığına yapılan bir saldırı olarak nitelendirilmiş ve geniş güvenlik önlemleri altında görülmüştü.