Bursa Gemlik’te geçtiğimiz günlerde art arda yaşanan depremlerin ardından, Marmara Bölgesi bugün bir kez daha depremle sarsıldı. İstanbul’da saat 14:24 sularında hissedilen yeni bir deprem, vatandaşları tedirgin etti. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntının ardından gözler yine Marmara fay hattına çevrildi.
Silivri'de Deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depreme ilişkin ilk bilgileri kamuoyuyla paylaştı. AFAD'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 8.85 kilometre derinliğinde kaydedildiği bildirildi.
Çevre İllerde de Hissedildi
Deprem sadece İstanbul’da değil, çevre illerde de hafif şekilde hissedildi. Özellikle Marmara Denizi kıyısındaki bölgelerde oturan vatandaşlar sarsıntıyı net şekilde fark etti.
Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı bildirildi, ancak vatandaşlar bir süreliğine binalardan dışarı çıkarak güvenli alanlara yöneldi.
Deprem sırasında birçok vatandaşın telefonlarına çeşitli deprem uyarı uygulamaları üzerinden bildirimler geldi.