Güney Amerika ülkesi Şili'nin güneyinde, Şili Antarktika Yarımadası açıklarındaki Drake Geçidi'nde 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin yaklaşık 10,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve Arjantin ile Şili'nin birçok kentinde hissedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin yerel saatle 11:16'da gerçekleştiğini bildirdi.
Deprem Sonrası Tsunami Alarmı
Şili Donanması Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA), deprem sonrası tsunami alarmı verdi. SHOA, özellikle sahil bölgeleri, kayalık kıyılar, sulak alanlar, haliçler, kıyı şeritleri, balıkçı barınakları, limanlar ve iskelelerin boşaltılması yönünde talimat verdi. Ancak, bölgenin çok uzak ve az nüfuslu olması nedeniyle şu ana kadar ciddi zarar veya can kaybı bildirilmedi.
Depremin etkisiyle Şili'nin bazı bölgelerinde ve Antarktika'da tsunami tehlikesi nedeniyle tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi. Tahliyelerden sonra tsunami alarmı kaldırıldı, ancak Şili'nin güney bölgeleri teyakkuzda kalmaya devam ediyor.
Uzmanlar, Drake Geçidi'nin aktif bir sismik bölge olduğunu ve depremin bölgedeki tektonik hareketlerden kaynaklandığını belirtiyor. Bu deprem nedeniyle kısa süreli tsunami riski oluşmuş ancak büyük bir tsunami gerçekleşmedi.