Şile Belediye Başkanı Kabadayı ve 5 Şüpheli Hakkında Tutuklama Talebi

Şile Belediye Başkanı Kabadayı ve 5 Şüpheli Hakkında Tutuklama Talebi

Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında Belediye Başkanı Özgür Kabadayı dahil 6 kişi adliyeye sevk edildi.

14.07.2025 08:04

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Şile Belediyesi’ne yönelik ciddi suçlamalar içeren bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve beş kişi, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Gözaltı Süreci Tamamlandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, rutin sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Savcılık, dosyada yer alan deliller doğrultusunda beş şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulundu.

Söz konusu kişiler arasında Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı da yer alıyor. Diğer bir şüpheli için ise adli kontrol şartlarının uygulanması istendi.

Sıradaki Haber Yükleniyor