Senegal Açıklarında Yarı Batık Bir Tanker Bulundu

Senegal Açıklarında Yarı Batık Bir Tanker Bulundu: Saldırı İddiaları Soruşturuluyor

açıklarında yarı batık bulunan M/T 'in mürettebatı kurtarıldı; geminin vurulduğu iddiaları araştırılıyor.

01.12.2025 09:44 | Son Güncelleme : 01.12.2025 09:44

Beşiktaş Denizcilik’e ait M/T Mersin adlı tanker, Senegal açıklarında yarı batık durumda tespit edildi. 183 metre uzunluğundaki geminin yaklaşık beş gündür AIS (Otomatik Tanımlama Sistemi) sinyali göndermemesi dikkat çekmişti.

Olayla ilgili yayımlanan görüntülerde, tankerin gövdesinin büyük bölümünün suya gömüldüğü ve gemide hiç kimsenin bulunmadığı açıkça görüldü.

Mürettebat Sağ Salim Kurtarıldı

Dakar Liman İdaresi, üç gün önce M/T Mersin’den bir acil yardım çağrısı aldıklarını ve gemideki tüm mürettebatın başarılı şekilde tahliye edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklama, olayın insani boyutunun kontrol altına alındığını gösterirken, mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Saldırı İddiaları Soruşturuluyor

Geminin neden battığına yönelik çeşitli iddialar ortaya atıldı. Öne sürülen bilgilere göre M/T Mersin’in, Ukrayna’ya ait bir insansız deniz aracı tarafından vurulmuş olabileceği iddia edildi.

Dakar Liman İdaresi ise olayın nedenine dair kesin bir sonuca varılmadığını, makine dairesine su girdiğini, ayrıca yakıt sızıntısının başladığını tespit ettiklerini açıkladı. Saldırı ihtimalinin teknik veriler ışığında araştırıldığı bildirildi.

Yetkililer, çevresel riskleri azaltmak amacıyla geminin taşıdığı petrolün boşaltıldığını, yakıt sızıntısının kontrol altına alınması için gerekli tedbirlerin uygulandığını açıkladı. Bölgedeki ekiplerin, hem çevresel etkileri hem de geminin konumunu takip etmeyi sürdürdüğü belirtildi.

M/T Mersin’in yarı batık hâle gelmesine neden olan koşulların kesinleşmesi için hem uluslararası denizcilik otoriteleri hem de Senegal makamları çok yönlü bir inceleme yürütüyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor