Odunpazarı İlçesi İki Eylül Caddesi üstünde bir petshopun önünde yaşanan olayda, sahibi tarafından ağızlık takılmadan gezdirilen pitbull cinsi köpek, Yorki ismindeki Terrier cinsi 13 yaşındaki köpeğe saldırdı. Petshop çalışanı ve çevredeki vatandaşlar tarafından pitbull cinsi köpeğin ağzından alınan Yorki, ağır yaralandı.
HAYATİ TEHLİKESİ VAR
Veteriner kliniğinde operasyon geçiren terrier cinsi köpeğin kırılan çene kemiği sabitlenirken, vücudundaki açık yaralar dikildi. Yalnızca hortum ile beslenebilen ve hayati tehlikesi devam eden Yorki'nin sahibi Mehmet Aksoy meydana gelen vaziyete tepki gösterirken, "Çocuk olsaydı olayın isimi cinayet olacaktı ama bir köpek olduğu için isimi cinayet değil" şeklinde konuştu.
"BAKTIM KÖPEĞİM AĞZINDA"
Olayın olduğu esnada dışarıdan bir anda seslerin geldiğini ve çıktıklarında Yorki'yi pitbull cinsi köpeğin ağzından aldıklarını söyleyen petshop çalışanı Aslı Kayar, "Biz kapının önünde dikiliyorduk sonra beyefendi hızlıca içeri girdi ve 'kuzu etli mama istiyorum' şeklinde konuştu. Bizim buraya doğru yönelmemizle beraber dışarıdan insanların sesleri gelmeye başladı. Adam sesleri duyup, kapıya doğru koşunca ben de arkasından koştum. Baktım ki Yorki köpeğin ağzında. Yorki'yi köpeğin ağzından aldım ve o vatandaş kendi köpeğine hiçbir müdahale etmedi. Köpeğine ağızlık takmamış ve benim yatan köpeğimin yanına bağlamış. Tamamen bir ihmal yüzünden benim köpeğim can çekişiyor şimdi. Köpeğimle birlikte içeri girdikten sonra, o da köpeğini alıp kaçmış. Daha sonra geri dönmedi, köpeğiniz nasıl, iyi mi? Yapabileceğimiz bir şey var mı? Gibi şeyler söylemedi. Ben hiçbir hayvanseverin bu şekilde bir şey yapacağını düşünmüyorum." şeklinde konuştu.
"BURADAN GEÇEN BİR ÇOCUK DA OLABİLİRDİ"
Yaya yoğunluğunun olduğu caddede pittbul cinsi yasaklı ırk köpeğin ağızlıksız dolaştırılmasına tepki gösteren ve köpeği Yorki için üzgün olduğunu ifade eden Mehmet Aksoy ise, "13 senedir benimle dükkana gelir, ara sıra dükkanda kalır. Buradaki bütün sokak hayvanları ile iyi geçinir ve bütün müşterilerimiz Yorki'yi tanır. Bir bakıcı yüzünden bizim köpeğimiz şuan hayvan hastanesinde yatmakta. Tamam yaşlı bir köpek, belki ömrü çok uzun değil ama ben eceliyle olsun isterdim ancak bir bakıcının ihmali yüzünden benim köpeğimin hayati tehlikesi hala devam ediyor. Yalnızca onun düzelmesinden başka bir şey düşünmüyorum. Bu olaya sebep olan vatandaşın da bir an önce bulunup en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyorum. Burası Hamamyolu Caddesi neticede. Gün içerisinde milyon adet insan geçiyor, insanların birbirine çarpacağı kadar kalabalık bir nokta zaten. Buraya geldiğinde köpeğinin olduğunu bile söylese bu şekilde bir olay yaşanmayacaktı muhtemelen. Ben burada değildim personel arkadaşımız vardı. Eğer köpeğinin olduğunu söyleseydi, kapıda bekleseydi ya da köpeğiyle beraber içeri girerken köpeğinin agresif olduğunu söyleyip, 'Köpeğinizi tutar mısınız' diye bizi uyarsaydı bunları yaşamazdık. Buradan geçen bir çocuk da olabilirdi. Çocuk olsaydı olayın isimi cinayet olacaktı ama bir köpek olduğu için isimi cinayet değil. Ben kanunların en ağır biçimde arkadaşı cezalandırmasından yanayım" dedi.
Henüz yorum eklenmemiş ilk ekleyen olmak istemez misin?