Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Tutuklandı, Bakanlık Görevden Uzaklaştırdı
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı yolsuzluk soruşturmasında flaş gelişmeler yaşandı. Aralarında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşinin de bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, İçişleri Bakanlığı Doğan’ın geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Başsavcılığın 27 Ekim tarihinde "rüşvet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla başlattığı soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşi Mehmet Ali Doğan dahil 27 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından şüphelilerden 7’si doğrudan serbest kalırken, daha önce adliyeye sevk edilen 3 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Doğan çiftinin de yer aldığı 17 kişilik grup ise geçtiğimiz günlerde adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan ile Y.O., H.T. ve A.H. tutuklanarak cezaevine gönderildi; diğer 12 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan Görevden Uzaklaştırma Kararı
Tutuklama kararının ardından İçişleri Bakanlığı devreye girerek Şeniz Doğan’ın belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Denizli ili Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz DOĞAN hakkında, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/13472 Soruşturma sayılı dosyasında 'Rüşvet Almak, İhaleye Fesat Karıştırmak ve İrtikap' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 31.10.2026 tarih ve 2026/469 sayılı kararı ile tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."