Kavurucu Sıcaklar Yerini Yağışa Bırakıyor

Kavurucu Sıcaklar Yerini Yağışa Bırakıyor: Meteoroloji'den Fırtına ve Sağanak Uyarısı

Türkiye, hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının etkisindeyken, Genel Müdürlüğü'nden kritik bir uyarı geldi. Cuma gününden itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede düşerken, hafta sonu yurdun büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına girecek.

17.06.2026 10:40

Sıcak hava dalgasının etkisiyle termometrelerin bugün Ankara’da 31, İstanbul’da 27 ve İzmir’de 32 dereceyi gösterdiği Türkiye genelinde, atmosferik koşullar hızla değişiyor.

Meteoroloji’nin verilerine göre, cuma gününden itibaren batıdan başlayarak kuzey ve iç kesimlere yayılacak olan serin ve yağışlı hava, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkları aşağı çekecek.

Perşembe Gününe Dikkat

Yağışlı sistem öncesinde perşembe günü için özellikle rüzgar ve toz taşınımı uyarısı yapıldı:

İç Anadolu Bölgesi'nde rüzgarın hızının saatte 50 ila 70 kilometreye ulaşması bekleniyor. Ege ve Marmara'da ise kuzeyli rüzgarlar etkisini gösterecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı yaşanması öngörülüyor.

Hafta Sonu Yağış Yurt Genelinde Etkili Olacak

Perşembe günü Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak olan sağanak yağışlar, cuma günü genişleyerek Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerine ulaşacak.

Hafta sonuna gelindiğinde ise Güneydoğu Anadolu'nun güneyi dışında Türkiye'nin neredeyse tamamında gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sıradaki Haber Yükleniyor