Palmiye Sitesi Davasında Karar

Kahramanmaraş Palmiye Sitesi Davasında Karar: 151 Canın Hesabı Soruldu

6 Şubat 2023'te meydana gelen merkezli depremlerde yıkılan ve 151 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi'ne ilişkin açılan dava karara bağlandı.

26.06.2025 19:45 | Son Güncelleme : 26.06.2025 19:08

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 151 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi’ne ilişkin açılan dava karara bağlandı. Türkiye’yi derinden sarsan bu facianın ardından adalet arayışı uzun süredir sürerken, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden beklenen karar geldi.

Müteahhitlere Hapis Cezaları Verildi

Mahkeme, yıkılan binaların müteahhitlerinden Ali Babaoğlu’nu 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu olarak yargılanan Babaoğlu hakkında verilen karar, mahkemenin ihmali ciddi bulduğunun göstergesi olarak değerlendirildi.

Öte yandan, firari durumda olan diğer müteahhit Hacı Mehmet Ersoy hakkında da 18 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ersoy’un yakalanması için hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.

Palmiye Sitesi’nde 151 Kişi Hayatını Kaybetti

Dava konusu olan Palmiye Sitesi, depremin vurduğu Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yer alıyor. Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki bu sitede üç blok tamamen çökmüş, 151 kişi yaşamını yitirmiş, 16 kişi ise yaralanmıştı.

Ailelerin yoğun tepkisi ve talepleri üzerine, 29 Ocak’ta mahkeme firari müteahhit Hacı Mehmet Ersoy hakkında ilk yakalama kararını çıkarmıştı. Ancak aradan geçen sürede Ersoy bulunamadı ve kayıplara karıştı. Mahkeme, karar duruşmasında da yakalama emrini yineledi.

Sıradaki Haber Yükleniyor