Seferihisar ve Balçova Belediye Başkanları Gözaltında

İzmir'de Yolsuzluk Operasyonu: Seferihisar ve Balçova Belediye Başkanları Gözaltında!

merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, yolsuzluk, rüşvet ve irtikap iddialarıyla aralarında Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

25.06.2026 11:30

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturma; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet", "irtikap" ve "kamu kurumlarının zararına dolandırıcılık" suçlamalarını kapsıyor.

Bilirkişi raporları, müşteki ifadeleri, MASAK kayıtları ve HTS analizleri doğrultusunda, Seferihisar ve Balçova belediye başkanları ile belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de yer aldığı toplam 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir, İstanbul, Adana ve Aydın’da eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda 24 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İ.K.'nin makam odası ve bir şüphelinin evinde 2 adet ruhsatsız tabanca ile çok miktarda İngiliz sterlini ele geçirildi.

Rüşvet Soruşturmasında Dikkat Çeken İsim

Soruşturmanın odağındaki bir diğer önemli konu ise 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi yasal olmayan para transferleri oldu. Bu kapsamda, 19 Haziran'da "rüşvet almak" suçundan tutuklanan ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın danışmanlığını yapan Özlem Akyılmaz’ın hesap hareketleri mercek altına alındı.

Yapılan incelemede, şüpheliler tarafından Akyılmaz’ın hesabına gönderilen paraların daha sonra Milletvekili Veli Ağbaba’nın hesabına aktarıldığı tespit edildi. Ağbaba hakkındaki soruşturma evrakının gereğinin yapılması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği bildirildi.

Tutuklamalar

Belediyelerdeki inşaat ve imar süreçleri üzerinden menfaat temin edildiği iddiasıyla başlatılan süreçte daha önce de adımlar atılmıştı:

Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P, inşaat firması yetkilileri S.B. ve R.K.B, Özlem Akyılmaz ve şirket yetkilisi R.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın eşi Nermin Günay hakkında adli kontrol kararı verilirken, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Mustafa Günay görevden uzaklaştırılmıştı.

Sıradaki Haber Yükleniyor