"Giresun'da Helikopter Düştü" İddiasına Valilikten Açıklama!
Giresun Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, 22 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Piraziz ilçesi Deregözü Köyü civarında hava aracı düştüğüne yönelik ihbar alındığı belirtildi.

Giresun’un Piraziz ilçesinde, yüksek gerilim hatları üzerinde çalışma yapan bir hava aracının düştüğüne dair ihbar üzerine bölgede geniş çaplı arama-tarama çalışmaları başlatıldı.
Giresun Valiliği'nden Açıklama
Giresun Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, 22 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Piraziz ilçesi Deregözü Köyü civarında hava aracı düştüğüne yönelik ihbar alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İhbarın alınmasının ardından olayın teyit edilmesi ve gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla bölgeye ekipler sevk edilmiştir. Olay; Sağlık, Jandarma, Emniyet, AFAD ve İtfaiye ekiplerimiz tarafından takip edilmektedir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir buluntu veya ize rastlanılmamıştır. İhbarın teyidine yönelik arama-tarama çalışmaları devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."
Ekipler Sarp Arazide Çalışmalarını Sürdürüyor
Bölgeye sevk edilen güvenlik ve arama-kurtarma ekipleri, arazinin ormanlık ve sarp olması nedeniyle çalışmaların bir kısmını yaya olarak yürütüyor. Vatandaşların duyduklarını ifade ettiği sesler üzerine yoğunlaşan ekipler, iddiayı doğrulamak veya netleştirmek için saha taramalarını aralıksız sürdürüyor. Gelişmeler resmi makamlarca paylaşılmaya devam edilecek.