Ege Denizi'nde 5.2 Şiddetinde Korkutan Deprem!

Ege Denizi'nde 5.2 Şiddetinde Korkutan Deprem!

Ege Denizi'nde açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki , ve gibi Türkiye'nin batı illerinden de hissedildi.

07.06.2025 16:10

Ege Denizi'nde, Yunanistan açıklarında bugün öğleden sonra saat 15.46'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. Sarsıntı, merkez üssüne uzak olmasına rağmen Türkiye'nin batı kesimlerinde de hissedildi.

Türkiye'nin Batısı da Depremi Hissetti

Deprem, özellikle Çanakkale ve Edirne gibi kuzeybatı illerinde hissedildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, kısa süreli bir titreşim hissettiklerini ve bazı binalarda hafif sallantılar yaşandığını bildirdi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, sarsıntının kısa sürdüğü ancak dikkat çekici olduğu belirtildi.

AFAD ve yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi. Bölgedeki ekipler olası hasar tespiti için incelemelerini sürdürüyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor