Karşıyaka Belediyesinde İşçiler ve Memurlar Eylemde

CHP'li Karşıyaka Belediyesinde Maaş Krizi Büyüyor: İşçiler ve Memurlar Eylemde

yönetimindeki bir belediyede çalışan işçiler ve memurlar, ödenmeyen maaş ve hakları nedeniyle başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Uzun süredir ödeme alamayan belediye personeli, her gün belediye binası önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getiriyor.

27.08.2025 15:46 | Son Güncelleme : 27.08.2025 19:55

Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. bünyesinde görev yapan işçiler, alacaklarını tahsil edemedikleri için 25 gündür iş bırakma eylemi yapıyor. DİSK Genel-İş 10 No’lu Şube yetkilileri, işçilerin maaşlarını uzun süredir tam olarak alamadığını, ödemelerin yalnızca taksitler halinde yapıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, Mart ayının bir kısmı ile Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz maaşlarının ödenmediği vurgulandı. Ayrıca, 1,5 yıl önce yatırılması gereken toplu iş sözleşmesi farklarının hâlâ ödenmediği ifade edildi.

Memurlar ise 15 gündür her sabah belediye önünde toplanarak eylemlerini sürdürüyor. Tepkinin temel sebebi, çalışanlara ödenmesi gereken Sosyal Denge Tazminatı (SDT) ödemelerinin yapılmaması. Bu durum, belediye personeli arasında huzursuzluğu daha da artırmış durumda.

“Borçlarını Karşılayamaz Hale Geldiler”

DİSK yetkilileri, Personel A.Ş. çalışanlarının maaşlarının yalnızca %36’sının ödendiğini açıkladı. Maddi sıkıntılar nedeniyle işçilerin borçlarını ödeyemediğini ve psikolojik olarak zorlandığını belirten açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Belediye başkanı göreve geldiğinde, 6 ay içinde tüm sorunların çözüleceği sözü verilmişti. Ancak aradan geçen sürede bu taahhütler yerine getirilmedi. İşçiler artık geçimlerini sağlayamaz noktaya geldi.”

Belediye çalışanları, bir an önce maaşların ve geçmişten kalan alacakların ödenmesini talep ediyor. Eylemlerini sürdüren işçi ve memurlar, verilen sözlerin tutulmasını ve belediye yönetiminin sorunlara kalıcı bir çözüm getirmesini istiyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor