Borsa İstanbul Soruşturmasında Eski Rektör Gözaltına Alındı

Borsa Manipülasyonu Soruşturmasında Eski Rektör ve Milletvekili Eşi Ünsal Ban Gözaltına Alındı

Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda manipülasyon yapıldığına dair başlatılan kapsamında eski rektör Ünsal Ban, Fethiye'de yakalanarak gözaltına alındı.

21.05.2025 18:35 | Son Güncelleme : 21.05.2025 18:36

Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda bazı hisse senetlerine yönelik piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları, geniş çaplı bir soruşturmayı beraberinde getirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, manipülatif işlemlerle yatırımcıların yanıltıldığı ve piyasa dengesinin bozulduğu öne sürüldü.

Ünsal Ban Fethiye’de Yakalandı

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimlerden biri olan Ünsal Ban, Muğla'nın Fethiye ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Ban, uzun süredir soruşturmanın odağında yer alan isimler arasındaydı. G

Ünsal Ban, daha önce Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapmış olan Ban, aynı zamanda eski AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun da eski eşi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada, sermaye piyasası araçları üzerinde gerçekleştirilen işlem hacmi ve fiyat hareketlerinin manipülasyon içerdiğine dair somut bulgular elde edildiği belirtiliyor. Şirketlerin hisse senetleri üzerinden yasa dışı kazanç sağlandığı ve bu işlemlerde bazı iş insanlarının organize şekilde hareket ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor